• darkblurbg

2D-echo laten maken

‘Even spieken’ naar je kleine uit nieuwsgierigheid, of misschien wel om je een beetje gerust te stellen. Het kan met een 2D-echo (de 'klassieke' zwart-wit beelden) waarmee je alvast kunt kijken naar je kindje voordat het wordt geboren. Je krijgt een foto van je kindje mee naar huis.

Samen naar je kindje kijken

Onze bevlogen echoscopisten nemen je in een informele setting mee op een bijzondere reis door je eigen buik en vertellen tijdens de echo wat je op het scherm precies kunt zien. Tijdens de echo vanaf 12 weken kun je het hartje van je kind horen kloppen. Enorm bijzonder! Op de ‘platte’ beelden die je van je kindje te zien krijgt kun je hem of haar misschien al zien bewegen. 

Wil je nog meer van je kindje zien, dan raden we je aan eens te kijken of een 3D/4D echo wat voor je is. 

Gedurende de gehele zwangerschap ‘spieken’ 

Je kunt bij EMK gedurende je hele zwangerschap terecht om naar je kindje te ‘spieken’ met een 2D echo. Vanaf het eerste moment dat je zwanger bent, tot aan je uitgerekende datum. 

Een 2D echo is leuk om te maken omdat het altijd erg geruststellend is om je kindje even te zien. En het is natuurlijk ook heel bijzonder om het hartje van je kindje te horen kloppen. Na afloop van de pretecho krijg je zwart-wit foto’s mee naar huis die je kunt bewaren en natuurlijk kunt laten zien aan eventuele broers, zussen, opa’s en oma’s.

Hoewel de echoscopiste tijdens deze echo niet actief op zoek gaat naar afwijkingen bij je kindje kan het natuurlijk wel voorkomen dat er iets afwijkends gezien wordt. In dat geval zal de echoscopist het niet kunnen negeren en vervolgens altijd met jou en je verloskundige bespreken wat ze heeft gesignaleerd en of er eventueel doorverwezen moet worden naar een ziekenhuis voor aanvullend onderzoek.

Wat kost een echo op verzoek?

Omdat er bij echo's op verzoek geen sprake is van een medische indicatie waarbij je verzekering vanuit de basisverzekering de kosten betaalt, kunnen wij de kosten hiervan niet declareren en zul je de kosten zelf moeten betalen. Wil je een 2D echo laten maken bij ons echocentrum? Bekijk hier dan het overzicht van de kosten.

Een 2D-(pret)echo in Echocentrum Midden-Kennemerland? Maak direct een afspraak

Ook voor 2D-(pret)echos op verzoek ben je van harte welkom bij Echocentrum Midden-Kennemerland. Je vindt ons op 3 locaties in Heemskerk, Beverwijk en Castricum. Eén van onze professionele echoscopisten ontvangt je graag in onze rustige echoruimte. Op een ontspannen manier bekijk je samen jouw kindje. Een afspraak maken doe je eenvoudig hier.

Wil je je ingeplande pretecho annuleren? Je krijgt je geld terug tot 24 uur van te voren. Bij annulering minder dan 24 uur vóór de afspraak is er helaas geen terugbetaling mogelijk.