• darkblurbg

Geslachtsbepaling echo laten maken

Ben je ook zo nieuwsgierig of jouw kindje een jongen of een meisje is en kun je niet wachten tot de geboorte om te zien of het een jongetje of meisje is? In de 15e week van je zwangerschap kun je te weten komen wat het geslacht van jouw kindje is met een geslachtsbepaling echo. Je moet dus wel even geduld hebben voordat je deze pretecho kunt laten maken maar het is het meer dan waard! 

Kijken naar je kindje in een informele setting

Tijdens het maken van de 2D echo kijk je samen met onze gecertificeerde echoscopisten naar het geslacht van je kindje. Deze is na de 15e week pas echt goed te zien, als het kindje goed ligt voor de echo tenminste. Sommige kindjes hebben in de buik nou eenmaal al een eigen willetje. Je afspraak duurt ongeveer 15 minuten en vindt plaats bij EMK in een ontspannen en informele sfeer, zodat je op je gemak kunt genieten van het wondertje in je buik.

Een bijzonder moment in de zwangerschap 

Het ontdekken van het geslacht van je baby is een blijde gebeurtenis en altijd een mooi moment in de zwangerschap. Onze echoscopisten weten dat maar al te goed en doen dan ook hun uiterste best om er een mooi moment van te maken waarbij de nadruk ligt op het ontdekken van het geslacht. Maar er kan natuurlijk ook even gekeken worden naar de rest van je kindje. Zo kun je met eigen ogen zien hoe je kindje slaapt of beweegt in je buik. Heel bijzonder! Na afloop van je pretecho krijg je foto’s mee naar huis.

Wat kost een geslachtsbepaling?

Een geslachtsbepaling maak voor je eigen plezier. Omdat er geen sprake is van een medische indicatie, vergoedt je zorgverzekeraar deze echo niet vanuit de basisverzekering. Wil je een geslachtsbepaling laten maken bij Echocentrum EMK? Bekijk hier dan het heldere overzicht van de kosten.

Smullen van een pretecho in Midden-Kennemerland? Maak direct een afspraak

Ook voor pretecho’s ben je van harte welkom bij Echocentrum EMK. Je vindt ons in Heemskerk. Eén van onze professionele echoscopisten ontvangt je graag in onze rustige echoruimte. Op een ontspannen manier bekijk je samen jouw kindje. Een afspraak maken doe je eenvoudig hier.