• darkblurbg

Wat is een pret echo

Zwanger zijn is spannend en bijzonder. Je bent natuurlijk hartstikke nieuwsgierig naar het wondertje in je buik. Gelukkig kun je af en toe even ‘spieken’ naar je kindje door een pretecho te laten maken. 

Een pretecho is een professionele echo waarbij niet specifiek gezocht wordt naar afwijkingen. De echo wordt gemaakt voor je eigen plezier. En het plezier van anderen, want je mag je beste vriend(in) of familielid gerust meenemen om samen een kijkje te nemen.

Waarom een pretecho doen?

Een pretecho wordt niet om een medische reden gemaakt maar om jouw nieuwsgierigheid naar je nieuwe kindje te bevredigen of om je gerust te stellen. 

Je weet natuurlijk dat er een klein mensje in je buik groeit, maar zonder echo kun je alleen maar raden hoe hij of zij eruit ziet. Met een pretecho kun je je kindje echt eens goed zien. Het geeft een ontzettend fijn gevoel om ‘live’ naar jouw baby te kunnen kijken. Het heet natuurlijk ook niet voor niets een pretecho! Bovendien kun je er al vanaf 15 weken zwangerschap achter komen of je kindje een jongetje of meisje is. 

Kijken naar hoe je kindje er bij ligt

Onze ervaren echoscopistes vinden het zelf ook ontzettend leuk om pretecho’s te maken en zullen je enthousiast begeleiden in jouw ontmoeting met je kindje. Onze medewerkers staan open voor al je vragen en doen hun uiterste best jou vrolijk en gerustgesteld weer naar huis te sturen. Je kunt bij EMK een 2D en een 3D/4D echo laten maken. 

Onze echoscopistes doen altijd hun uiterste best je een zo mooi mogelijk pretecho te bieden, als het kindje niet helemaal goed ligt kan het soms gebeuren dat de echo niet helemaal goed lukt. Meestal gaat het gewoon goed en kun je kijken hoe het neusje van je baby eruit ziet en zie je hem of haar misschien zelfs trappelen! Na de pretecho krijg je wat foto’s mee naar huis.

Pret echo's bij EMK

Bij het EMK bieden we verschillende pretecho’s aan. Allemaal hebben ze een eigen doel maar ze hebben gemeen dat ze geen medische reden hebben en dat je mag genieten van bijzondere beelden van het kindje in je buik. Zo komt je baby ineens heel dichtbij. Het laten maken van een pretecho is erg leuk om te doen. Onze echoscopisten maken er altijd een mooi moment van en doen hun uiterste best om jouw kindje zo goed mogelijk voor je in beeld te brengen.

Het EMK biedt verschillende pret echo’s aan:

Geslachtsbepaling echo 2D echo 3D/4D echo

Ben je ook zo nieuwsgierig of jouw kindje een jongen of een meisje is en kun je niet wachten tot de geboorte om te zien of het een jongetje of meisje is? In de 15e week van je zwangerschap kun je te weten komen wat het geslacht van jouw kindje is met een geslachtsbepaling echo. Je moet dus wel even geduld hebben voordat je deze pretecho kunt laten maken maar het is het meer dan waard!

Meer informatie

‘Even spieken’ naar je kleine uit nieuwsgierigheid, of misschien wel om je een beetje gerust te stellen. Het kan met een 2D echo waarmee je alvast kunt kijken naar je kindje voordat het wordt geboren. Je krijgt een foto van je kindje mee naar huis.

Meer informatie

 

 

Om je baby een echt goed te kunnen zien, vanuit allerlei verschillende hoeken en ook nog eens live, kun je een 3D/4D echo laten maken. Dit geeft een beter en uitgebreider beeld dan een 2D echo. Ben jij klaar voor deze bijzondere ontmoeting met je kleine?

Meer informatie

Wanneer is een pret echo mogelijk

EMK biedt verschillende soorten pretecho’s aan. Met een 2D echo kunnen we je vanaf de 15de zwangerschapsweek vertellen wat het geslacht van je kindje is. Een 3D/4D echo kun je tussen de 24e en 30e week van je zwangerschap laten maken.

Wat kost een pretecho?

Een pretecho maak voor je eigen plezier. Omdat er geen sprake is van een medische indicatie, vergoedt je zorgverzekeraar deze echo’s niet vanuit de basisverzekering. Wil je een pretecho laten maken bij Echocentrum EMK? Bekijk hier dan het heldere overzicht van de kosten.

Smullen van een pretecho in Midden-Kennemerland? Maak direct een afspraak

Ook voor pretecho’s ben je van harte welkom bij Echocentrum EMK. Je vindt ons in Heemskerk. Eén van onze professionele echoscopisten ontvangt je graag in onze rustige echoruimte. Op een ontspannen manier bekijk je samen jouw kindje. Een afspraak maken doe je eenvoudig hier.