• darkblurbg

Placenta lokalisatie

Als er tijdens de 20 weken echo is ontdekt dat je placenta (deels) over de baarmoedermond ligt dan is het van belang om later in de zwangerschap nog eens te kijken of de baarmoedermond inmiddels is vrijgekomen. Als dit niet het geval is kan dat namelijk een natuurlijk bevalling in de weg staan. De placenta ligt dan te laag. 

Waar kijken we naar bij een placentalokalisatie?

De placentalokalisatie vindt plaats na de 30e week van de zwangerschap. Er wordt  zowel een inwendige als een uitwendige echo gemaakt om te kijken hoe laag je placenta ligt. Heel vaak gebeurt het dat de placenta automatisch alweer op de goede plek is beland maar het is goed om dit nog een keer extra te checken. We kijken dus naar de locatie van de placenta en onderzoeken meteen de grootte van het kindje en kijken naar de hoeveelheid vruchtwater in je baarmoeder.

Professionele medische echo’s in Midden-Kennemerland? Maak direct een afspraak

Voor medische echo’s ben je van harte welkom bij Echocentrum Midden-Kennemerland. Je vindt ons in Heemskerk. Eén van onze professionele echoscopisten ontvangt je graag in onze rustige echoruimte. Een afspraak maken doe je hier.