• darkblurbg

Groei-echo

Je buik wordt steeds ietsje boller tijdens de zwangerschap. Je kindje groeit. Het kan voorkomen dat een kindje minder hard groeit dan normaal, of juist harder groeit dan gemiddeld. Als je verloskundige of gynaecoloog vermoedt dat de groei van je kindje afwijkt van het gemiddelde kun je doorverwezen worden voor een groei-echo.

Waar kijken we naar bij een groeiecho?

De groeiecho kan plaatsvinden vanaf de 30e week van je zwangerschap. Bij deze echo kijken we of je kindje goed groeit. Dit doen we door het nauwkeurig opmeten van de hoofd- en buikomtrek. Daarnaast meten we de lengte van het botje in het bovenbeen. Deze afmetingen vergelijken we met de gemiddelde lengtewaardes van een ongeboren baby. Daarnaast kijken we ook naar de placenta en bekijken we hoeveel vruchtwater er in de baarmoeder zit. Op die manier krijgen we een goed en duidelijk overzicht over de stand van zaken omtrent de groei van jouw baby. 

Professionele medische echo’s in Midden-Kennemerland? Maak direct een afspraak

Voor medische echo’s ben je van harte welkom bij Echocentrum Midden-Kennemerland. Je vindt ons in Heemskerk. Eén van onze professionele echoscopisten ontvangt je graag in onze rustige echoruimte. Een afspraak maken doe je hier.