• darkblurbg

20 weken echo

De 20 weken echo wordt ook wel de het structureel echoscopisch onderzoek (SEO) genoemd. Deze echo is ervoor bedoeld om eventuele structurele afwijkingen op te sporen. Gelukkig wordt er in slechts 4% van de gevallen een structurele afwijking gevonden. We kijken onder andere naar of er sprake is van een open ruggetje of een open schedel.

We kijken of er hartafwijkingen zijn en of je kindje goed groeit. Verder onderzoeken we of de placenta goed ligt en of er voldoende vruchtwater is. De uitslag van de 20 weken echo krijg je vrijwel direct te horen. Als er onverhoopt toch een afwijking wordt gevonden word je door je verloskundige of gynaecoloog doorverwezen naar het ziekenhuis voor extra onderzoeken.

Meer informatie over de "20" weken echo kunt u lezen op de website van RIVM

Een jongen of een meisje? 

Bij de 20 weken echo kun je ook horen wat het geslacht van je kindje is. Spannend! Wil je het geslacht nog niet weten geef dit dan aan voordat het onderzoek begint, anders verklapt de echoscopist misschien per ongeluk de verrassing.

Professionele medische echo’s in Midden-Kennemerland? Maak direct een afspraak

Voor medische echo’s ben je van harte welkom bij Echocentrum Midden-Kennemerland. Je vindt ons in Heemskerk. Eén van onze professionele echoscopisten ontvangt je graag in onze rustige echoruimte. Een afspraak maken doe je hier.