• darkblurbg

Vitaliteitsecho

Een vitaliteitsecho is ervoor bedoeld om de ‘vitaliteit’ van je baby te controleren. Deze echo op medische basis wordt erg vroeg in de zwangerschap gedaan, tussen de 7e en 10e week. De vitaliteitsecho wordt gedaan bij vrouwen die zich zorgen maken over bloedverlies of die al eerder een miskraam hebben gehad en doorverwezen zijn door hun gynaecoloog of verloskundige. 

Waar kijken we naar bij een vitaliteitsecho?

Omdat vaak het embryo nog te klein is om via de buik te kunnen zien kan er een inwendige (vaginale) echo nodig zijn om goed te kunnen kijken. We kijken of het hartje klopt, of er meer dan 1 embryo is en of de zwangerschap zich in de baarmoeder bevindt. Als alles in orde is met je embryo en het zich goed ontwikkelt dan daalt de kans op een miskraam aanzienlijk.

Hoe zit het met kosten en vergoeding? 

Wanneer je wordt doorverwezen door je verloskundige of gynaecoloog voor een vitaliteitsecho dan wordt dit onderzoek vergoed door je zorgverzekeraar. Wij declareren de kosten dan rechtstreek bij hen. Indien je geen verwijzing hebt maar toch een vitaliteitsecho wil laten maken dan kun je een "echo op verzoek" boeken, de kosten hiervoor betaal je bij het online plannen van de afspraak via iDeal. Wordt de afspraak telefonisch of aan onze balie door de assistente ingepland dan reken je de kosten per pin bij de echoscopiste af tijdens je afspraak. Ook in 2023 zijn de kosten voor een "echo op verzoek" €47,50.

Professionele medische echo’s in Echocentrum Midden-Kennemerland? Maak direct een afspraak

Voor medische echo’s ben je van harte welkom bij Echocentrum Midden-Kennemerland. Je vindt ons op 3 locaties in Heemskerk, Beverwijk en Castricum. Eén van onze professionele echoscopisten ontvangt je graag in onze rustige echoruimte. Een afspraak maken doe je hier.