• darkblurbg

Liggingsecho

Als een kindje op een natuurlijke manier geboren wordt dan is het hoofdje het eerste wat naar buiten komt. Het kindje moet dus op de juiste manier in de baarmoeder liggen om de geboorte zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Normaal gesproken draait een kindje tussen de 32e en 36e zwangerschapsweek vanzelf goed. Een verloskundige of gynaecoloog kan voelen of jouw kindje goed ligt, dat wil zeggen met het hoofd naar beneden. Als er twijfel is over de ligging van je kindje kun je doorverwezen worden voor een liggingsecho. 

Waar kijken we naar bij een liggingsecho?

De liggingsecho vindt plaats na de 30e week van de zwangerschap, vaak rond 35-36 weken. Met een uitwendige echo kijken we of het kindje op de juiste manier in de baarmoeder ligt zodat de kans op complicaties bij de bevalling zo klein mogelijk is.

Hoe zit het met kosten en vergoeding? 

Wanneer je wordt doorverwezen door je verloskundige of gynaecoloog voor een liggingsecho dan wordt dit onderzoek vergoed door je zorgverzekeraar. Wij declareren de kosten dan rechtstreek bij hen. 

Professionele medische echo’s in Midden-Kennemerland? Maak direct een afspraak

Voor medische echo’s ben je van harte welkom bij Echocentrum Midden-Kennemerland. Je vindt ons op 3 locaties in Heemskerk, Beverwijk en Castricum. Eén van onze professionele echoscopisten ontvangt je graag in onze rustige echoruimte. Een afspraak maken doe je hier.