• darkblurbg

Bloedverlies

Tijdens de zwangerschap kan er bloedverlies optreden. Je kan dan contact opnemen met je verloskundigen om dit te bespreken. Er wordt dan besproken of het wenselijk is een echo te laten maken en wanneer dit dan een goed moment zou zijn. De verloskundige verstuurt een verwijzing waarna de afspraak kan worden ingepland. Bij bloedverlies (zeker in een vroeg stadium van de zwangerschap) is het vaak nodig een inwendige (vaginale) echo te maken. We proberen bij de echo een oorzaak voor het bloedverlies te vinden, maar soms is het niet mogelijk een duidelijke oorzaak/verklaring voor het bloedverlies te geven.

Hoe zit het met kosten en vergoeding? 

Wanneer je wordt doorverwezen door je verloskundige of gynaecoloog voor een echo in verband met bloedverlies dan wordt dit onderzoek vergoed door je zorgverzekeraar. Wij declareren de kosten dan rechtstreek bij hen. 

Professionele medische echo’s in Midden-Kennemerland? Maak direct een afspraak

Zowel voor medische echo’s als voor pretecho's ben je van harte welkom bij Echocentrum Midden-Kennemerland. Je vindt ons in Heemskerk. Eén van onze professionele echoscopisten ontvangt je graag in onze rustige echoruimte. Een afspraak maken doe je hier.