• darkblurbg

20 wekenecho/SEO

De 20 wekenecho wordt ook wel het structureel echoscopisch onderzoek (SEO) genoemd. Deze echo is ervoor bedoeld om eventuele structurele (lichamelijke) afwijkingen op te sporen. Gelukkig wordt er in slechts 4% van de gevallen een structurele afwijking gevonden. We kijken onder andere naar of er sprake is van een open ruggetje of een open schedel.

We kijken of er hartafwijkingen zijn en of je kindje goed groeit. Verder onderzoeken we of de placenta goed ligt en of er voldoende vruchtwater is. De uitslag van de 20 wekenecho krijg je vrijwel direct te horen. Als er onverhoopt toch een afwijking wordt gevonden word je door je verloskundige of gynaecoloog doorverwezen naar het ziekenhuis voor extra onderzoeken. Over het algemeen vindt de echo plaats iets vóór de 20 weken zwangerschap. De echo plannen we momenteel het liefst bij een zwangerschapstermijn van 19+0 tot 20+0 weken, wilt u hiermee rekening houden bij het inplannen van de afspraak?

Meer informatie over de "20" weken echo kunt u lezen op 20 wekenecho | Prenatale en neonatale screeningen (pns.nl) en op de website van RIVM

Is het een jongen of een meisje??

Bij de 20 wekenecho kun je ook horen wat het geslacht van je kindje is. Spannend! Wil je het geslacht nog niet weten geef dit dan aan voordat het onderzoek begint, anders verklapt de echoscopist misschien per ongeluk de verrassing.

Hoe zit het met kosten en vergoeding?

De 20 wekenecho wordt vergoed door je zorgverzekeraar. Wij declareren de kosten rechtstreeks bij hen.

Professionele medische echo’s in Echocentrum Midden-Kennemerland? Maak direct een afspraak

Voor medische echo’s ben je van harte welkom bij Echocentrum Midden-Kennemerland. Je vindt ons op 3 locaties in Heemskerk, Beverwijk en Castricum. Eén van onze professionele echoscopisten ontvangt je graag in onze rustige echoruimte. Een afspraak maken doe je hier.