• darkblurbg

Samenwerkingen

Het EMK is de uitgelezen plek om heen te gaan voor het laten maken van prenataal onderzoek. We bieden de beste medische- en pretecho’s in een aangename omgeving. Voor een medische echo wordt je naar ons doorgestuurd door de verloskundige of een gynaecoloog, een pretecho mag je zelf komen laten maken. We vinden natuurlijk als echocentrum geboortezorg erg belangrijk en werken daarom samen met verschillende partijen om die zorg zo goed mogelijk te houden. Samen staan we immers altijd sterker. We werken samen met: 

Verloskundige praktijken 

We werken samen met de praktijken van verloskundigen in de buurt. Vanuit daar worden zwangere vrouwen doorgestuurd naar het EMK om een echo te laten maken. Praktijken waarmee we veel mee samenwerken zijn: Beverwijk, Heemskerk, Castricum, Uitgeest en Akersloot. Natuurlijk ben je ook welkom bij ons als je bij een andere praktijk onder controle staat.

Stichting STBN

Echocentrum EMK is onderdeel van Stichting STBN. STBN zet zich in voor een gezonde organisatie van de geboortezorg in Nederland. Als ondernemende advies- en projectorganisatie helpen we ketenpartners met slim organiseren. We denken graag mee met iedereen die het beste voor heeft met de geboortezorg.

STBN is een stichting zonder winstoogmerk. Innovatie is voor STBN een kernbegrip. We volgen de ontwikkelingen in de geboortezorg van dichtbij, helpen plannen om te zetten in concrete actie, stimuleren innovatie, adviseren en participeren in nieuwe zorgconcepten. Voor een goed idee durven we samen met onze partners onze nek uit te steken.

STBN adviseert professionals in de geboortezorg bij samenwerking en innovatie, en  is gespecialiseerd in het opzetten van idealen in zorgconcepten die werken.

Het AMC

Het AMC is een universitair medisch centrum dat niet alleen patiënten behandelt maar ook een hoop medisch-wetenschappelijk onderzoek verricht. Daarnaast leidt het AMC nieuwe medici op. Het AMC is tevens de plek waar je terecht kunt voor de combinatietest. Als er tijdens de 13 of 20 wekenecho (of een andere echo) een afwijking wordt geconstateerd, dan verwijzen wij in principe (na overleg met jou) door naar het AMC voor verder onderzoek.

Onderzoek van mijn ongeboren kind

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft ‘onderzoek van mijn ongeboren kind’ in het leven geroepen om zwangeren een prenatale screening te kunnen laten doen. Er zijn twee onderzoeken mogelijk: screening op down-, edwards- en patausyndroom en de 20 wekenecho. De 20 weken echo wordt bekostigd door de zorgverzekering. De screening op down,- edward- en patausyndroom moet je als zwangere zelf betalen. Op de website vind je alle informatie over de onderzoeken en de kosten.