• darkblurbg

Wil je een echo laten maken? Je bent van harte welkom bij het Echocentrum Midden-Kennemerland. Het EMK staat garant voor gecertificeerde, vriendelijke echoscopisten en een ontspannen sfeer. Om alles zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen werken we alleen op afspraak. Je kunt hieronder zelf een afspraak maken. Je kunt ons ook altijd bereiken per email of telefoon als je vragen hebt over je bezoek.

Nieuw: vanaf maandag 2 januari 2023 vinden de afspraken plaats bij de verloskundige praktijken van Heemskerk, Beverwijk en Castricum. Let bij het inplannen van je afspraak goed op dat je je gewenste locatie kiest (en het goede afspraaktype) om de juiste beschikbaarheid op die locatie te zien. Tot die tijd kun je terecht op de vertrouwde locatie op de Mozartstraat 201 in Heemskerk.

Contact

Mocht u vragen hebben over het zelf inplannen van de echo, of komt u er niet uit? Het echocentrum is van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 uur op 0251 - 223176 telefonisch bereikbaar.In geval van spoed zal uw verloskundige zelf een afspraak maken.

Zorgt u dat u 5 minuten voor uw afspraak aanwezig bent op het echocentrum. Indien er een (mogelijke) afwijking wordt gezien bij uw kindje wordt u doorverwezen naar het AMC. De assistente van het AMC zal contact met u opnemen. Als in het weekend een (mogelijke) afwijking wordt gezien, kan er pas op maandag doorverwezen worden naar het AMC.

Houdt er rekening mee dat het spreekuur kan uitlopen indien er een (mogelijke) afwijking wordt gezien of als er een spoedgeval tussendoor komt.

Let op: kom zoveel mogelijk met een gevulde blaas naar het onderzoek! Het liefst hebben we dat je blaas redelijk gevuld is, soms ligt het kindje dan gunstiger omdat het minder ver naar beneden kan zakken. Vaak kunnen er met een gevulde blaas betere beelden gemaakt worden. In de onderzoekskamer is een toilet aanwezig. Als tijdens de echo blijkt dat een gevulde blaas niet nodig was voor de beste beeldvorming mag je tussendoor gaan plassen. 

Echocentrum Midden Kennemerland is gevestigd aan de Mozartstraat 201 te Heemskerk (voorheen het St. Jozefziekenhuis). Kijk op de pagina " Contact & Bereikbaarheid" voor meer informatie.

Kunt u een gemaakte afspraak niet nakomen, brengen wij de gereserveerde tijd bij u in rekening als u zich niet 24 uur van te voren heeft afgemeld. Afmelden kan telefonisch of per mail naar info@echocentrummk.nl

Filmen in de echokamer

Filmen in de echokamer mag alleen na overleg met de echoscopiste. Zij bespreekt met u wanneer het beste moment is om te filmen, meestal is dit aan het einde van het onderzoek.

Tijdens een medisch onderzoek (medische echo) is het niet gewenst om te filmen.
Als u op het afgesproken moment gaat filmen, mag de echoscopiste niet in beeld komen en mag er ook geen geluidsopname gemaakt worden, zonder de uitdrukkelijke toestemming van de echoscopiste.

Wij gaan ervan uit dat u het recht op privacy van de echoscopiste respecteert. Indien dit niet gebeurt mag de echoscopiste het onderzoek beëindigen.